Всичко за Индия и Боливуд


You are not connected. Please login or register

Езерото Пичола

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Езерото Пичола on Пон 16 Апр 2012 - 9:28

BollyAngel

avatar
Администратор
Администратор
Езерото Пичола

[You must be registered and logged in to see this image.]

Езерото Пичола е красива природна забележителност, разположена в подножието на хълмовете Аравали в Индия. Намира се в град Удайпур, който е част от южната част на щата Раджастан. То е изкуствено създадено и сладководно и част от няколкото езера, разположени в местността на град Удайпур. Изградено е през 1362 г., като е кръстено на близкото тогава село Пичола. Неслучайно наричат Удайпур още ''Градът на езерата''. Направени главно с цел да са източник на питейна вода и напояване за нуждите на региона.

Насред езерото има два острова, на които са построени уникално красиви дворци и храмове – Джаг Нивас и Джаг Мандир, от които гледката към езерото е уникална. Три от останалите водни басейни се свързват последователно с Пичола посредством красиви мостове. Голямото езеро се свързва с по-малкото посредством дъгообразен мост построен още в средата на 19 в. Следващото езеро има кристално чиста вода и е заобиколено от красиви хълмове с малки вилички около него.

Най-големите забележителности в района на Удайпур са градският Дворец , който днес е превърнат в Музей, както и прелестният дворец с уникален изглед към езерото – Саджангар. Навремето предназначението му е било като лятна резиденция на владетелското семейство, което идвало тук в сезона на мусоните. Когато се разходите из околията ще видите красиви места с доста, но по-малки дворци, храмове, заобиколени от живописни улички и градини с фонтани.

Красивите дворци на островите в езерото са най-голямата туристическа атракция. Джаг Нивас е построен изцяло от бял мрамор още през 18 в. Днес той е превърнат в луксозен хотел. Джаг мандир пък има цял комплекс от постройки, изградени от червен пясъчник. Някога тук е идвал на почивка шах Джахан, а според преданият именно този замък го е вдъхновил да построи Тадж Махал.

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите